30 dagen 100% Geld-Terug-Garantie
Voor 15u besteld, zelfde dag verstuurd
Betalen na levering mogelijk met Klarna
Nederlands English Français Deutsch Italiano
Sets Kleuren
Essentials Winkelmand

Wat is Gellak

Van NFPro International B.V.

Waar is gellak van gemaakt?

Gellak is een combinatie van half-vaste monomeren en oligomeren die tijdens het uitharden onder ultraviolet (UV) licht veranderen in polymeren. De gel is een supersterke lak die uithard onder een speciaal licht en jouw nagels verandert in een mooie glanzende laag. Het uv-licht droogt jouw nagels supersnel en zorgt voor haast onbreekbare nagels. Toch kan het redelijk makkelijk verwijderd worden, zonder al teveel schade aan jouw nagels aan te richten. Deze manicure is chip-proof en gaat wekenlang mee, wat hem tot de lievelingsmanicure van velen maakt.

Hoe gaat het proces in zijn werk?

Voordat de gellak wordt aangebracht, vijl je jouw nagels in model. Rond, recht of puntig, jij kiest. In principe bestaat ieder gellak systeem uit 3 lagen:

  • Basislaag   – Base Coat
  • Kleurlaag  – Gelpolish
  • Toplaag     – Top Coat

Deze drie lagen tezamen bepalen de uiteindelijke kwaliteit van het gellak systeem. Er is erg veel kaf onder het koren en het is belangrijk dat de verschillende lagen perfect met elkaar samenwerken voor een optimaal resultaat. Daarom adviseren wij altijd om de systemen niet te mixen. Uiteraard kan het heel goed zijn dat soms een gelpolish wel goed samengaat met een ander merk base- en/of top coat.

Als eerste wordt een basislaag met een Base-Coat aangebracht, vervolgens één of twee lagen gellak en tot slot een top coat. Tussen de lagen stopt je jouw hand even in de UV-lamp en de lak is droog binnen 30 à 60 seconden (volg de gebruiksaanwijzing volgens onze instructies op onze Hoe werkt het? pagina).

Hoe lang blijft gellak zitten?

Dé USP van gellak – zijn onverwoestbaarheid. Met dank aan zijn chemische samenstelling blijft hij namelijk met stip het langst zitten van alle lakken. De lak is dik, en de hechting aan je eigen nagels is ijzersterk. Natuurlijk zijn er trucjes om je manicure nog langer mooi te houden, maar je hoeft absoluut niet voorzichtig te doen. NFPRO Gellak blijft namelijk zeker drie weken zitten, zonder chippen.